19 Ιανουάριος 2019, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2019, 15:09

Γερμανία: Ο Χορστ Ζέεχοφερ αποχώρησε από την ηγεσία της CSU

  • Γερμανία: Ο Χορστ Ζέεχοφερ αποχώρησε από την ηγεσία της CSU
    Σε πρώτο πλάνο ο Χορστ Ζεεχόφερ (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Δηλώνοντας ότι η δουλειά του εδώ έχει ολοκληρωθεί, ο Χορστ Ζέεχοφερ αποχώρησε πριν από λίγο από την ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), παραδίδοντας τη σκυτάλη στον μοναδικό υποψήφιο για τη διαδοχή, τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Η εκλογή του Μάρκους Σέντερ αναμένεται να γίνει κατά το σημερινό έκτακτο συνέδριο του κόμματος χωρίς προβλήματα, ωστόσο το ανεπίσημο «όριο» έχει τεθεί από αναλυτές στο 90% των ψήφων.

Εξάλλου, σήμερα θα γίνει και η πανηγυρική έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της CSU, αλλά και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα τεθεί ο ευρωβουλευτής Μάρκους Σέντερ.

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του Χορστ Ζεεχόφερ στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να παραμείνει τουλάχιστον για όσο ακόμη βρίσκεται στην Καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.