19 Ιανουάριος 2019, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2019, 14:18

Παραιτήθηκε ο εποπτεύων της Εισαγγελίας διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής

  • Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα όταν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις KEΕΛΠΝΟ και Novartis, ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, μετά την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε αναλάβει σχετικά καθήκοντα πριν από τρεις μήνες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάστασή του.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία μετείχε και ο ίδιος ως εποπτεύων, δόθηκαν στοιχεία για την υπόθεση της Novartis από τους Αμερικανούς εισαγγελείς διαφθοράς, που αφορούσαν πρώην υπουργό.

Οι Έλληνες εισαγγελείς είχαν αρνηθεί να τα παραλάβουν, με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής. Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου φέρεται να κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο Ιωάννης Αγγελής, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παν. Τσιμπούκης.