19 Ιανουάριος 2019, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2019, 11:23

Ο Κρις Σπύρου ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

  • Ο Κρις Σπύρου ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
    Φωτ.: ngtv.com

Ο Κρις Σπύρου, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ, αναμένεται να βρεθεί στο αυριανό συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα. Ο Κρις Σπύρου βρίσκεται στην Αθήνα και θα είναι ένας από τους ομιλητές του συλλαλητηρίου, που θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Τις τελευταίες μέρες ο Κρις Σπύρου βρισκόταν σε επαφές με μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει το συλλαλητήριο.

Ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών και πρώην πρόεδρος της Βουλής του Νιου Χάμσαϊρ είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνικής ομογένειας, ενώ έχει στενές σχέσεις με τους Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πρόσφατα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με θέμα τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο Κρις Σπύρου ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης της ομογένειας σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση στην κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει «μαϊμού» το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Σκόπια, στέλνοντας μήνυμα στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

  • Με πληροφορίες από voria.gr.