20 Ιανουάριος 2019, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2019, 15:55

Πέθανε ο Εβρίτης «κακός» του Χόλιγουντ, Στέφανος Μιλτσακάκης

  • Πέθανε ο Εβρίτης «κακός» του Χόλιγουντ, Στέφανος Μιλτσακάκης
    (Φωτ.: imdb.com)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, στο Λος Άντζελες, ο σπουδαίος ηθοποιός ταινιών δράσης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο παγκράτιο, Στέφανος Μιλτσακάκης, μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε με την καρδιά του.

Ο γνωστός στην Αμερική και ως «Στέφανος Παγκράτιο» γεννήθηκε το 1959 στο Προβατώνα Έβρου και έκανε καριέρα στον κινηματογράφο υποδυόμενος πάντα τον κακό σε ταινίες δράσης και σε αγώνες πάλης χωρίς όρια.

Το 1972 η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αμερική και ο ίδιος σε ηλικία 12 χρονών –πριν καν τελειώσει την Α΄ Γυμνασίου– από το μικρό χωριό του Έβρου βρέθηκε σε μια μεγάλη πόλη, τη Σάρλοτ. «Η προσαρμογή μου στη νέα κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Χωρίς να γνωρίζω ούτε μία λέξη αγγλικά και φεύγοντας από ένα μικρό χωριό της Ελλάδας του ’72, όπου δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, βρέθηκα στο χάος της Αμερικής, του αμερικανικού Νότου (στη Βόρεια Καρολίνα), σε μια πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων με ουρανοξύστες, μεγάλους δρόμους και πολυκατοικίες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Σπουδαίος αθλητής (παγκόσμιος πρωταθλητής στο παγκράτιο και στο vale tudo), ο Στέφανος Μιλτσακάκης ήταν ένας μεγάλος μαχητής στις ταινίες αλλά και στη ζωή.

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το καλοκαίρι του 2018, στην ταινία δράσης Den of Thieves.