18 Ιανουάριος 2019, 20:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2019, 19:37

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία οι ποντιακοί σύλλογοι Πολυδενδρίου Λαγκαδά και Κολχικού

  • Με τι καιρό θα γίνει σήμερα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία 3
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Βροντερό παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία ετοιμάζονται να δώσουν οι ποντιακοί σύλλογοι Πολυδενδρίου Λαγκαδά και Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», καθώς και η Τοπική Κοινότητα Γερακαρούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε και υπογράφουν οι συντονιστές Π. Ροντίρης, Ιωάν. Καραγιαννίδης και Π. Χρυσανθοπούλου, εξασφαλίστηκαν (δωρεάν) τρία λεωφορεία σε συνεργασία και συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Λαγκαδά και ομογενείς από την Αμερική.

«Η Μακεδονία μας χρειάζεται», είναι το κεντρικό σύνθημα των 150 και πλέον πολιτών από διάφορα χωριά της περιοχής (Ανάληψη, Λαγυνά, Άσσυρο, Κολχικό, Γερακαρού, Πολυδένδρι, Άγιο Βασίλειο, Βασιλούδι, Δρακόντιο, Περιβολάκι, Ηράκλειο), που θα κατέβουν στην πρωτεύουσα και θα συμμετάσχουν στο –κατά τις μέχρι τώρα ενδείξεις– πολύ μεγάλο συλλαλητήριο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή έπαιξε η ομιλία-διάλεξη του Νίκου Λυγερού την Κυριακή (13/1) στα Λουτρά Λαγκαδά καθώς και οι παρεμβάσεις του ίδιου αλλά και του προέδρου των Παμμακεδονικών Σωματείων Γεώργιου Τάτσιου σε ομογενείς των ΗΠΑ για την εξασφάλιση του ενός εκ των τριών πούλμαν.

Η ανακοίνωση κλείνει με το εξής μήνυμα: «Καλούμε όλους τους βουλευτές και κυρίως της Βορείου Ελλάδας, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταψηφίσουν το προσύμφωνο των Πρεσπών όταν έρθει στην Βουλή και να μην αδιαφορήσουν για το 80% και πλέον του ελληνικού λαού που είναι κατά της συμφωνίας αυτής. Στο Σύνταγμα για την Μακεδονία!».