18 Ιανουάριος 2019, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2019, 17:01

Εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΞ: Προστατεύουμε την «τουρκική μειονότητα» της δυτικής Θράκης

  • Ακσόι: Έτοιμη η Τουρκία να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα 4
    Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι

Για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Ακσόι ανέφερε ότι η Άγκυρα προσπαθεί, μέσω διαλόγου, να επιλύσει τα προβλήματα που έχει με την Ελλάδα και ζητά από την Αθήνα να επιστρέψει στην Τουρκία τα άτομα που –κατά την τουρκική κυβέρνηση– συνδέονται με το δίκτυο (FETO) του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της "τουρκικής μειονότητας" της δυτικής Θράκης», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό. Υποστήριξε ότι μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο αν λάβει ως βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα στο νησί. Επιπλέον κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσεγγίζει τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας.

  • Πηγή: www.skai.gr.