18 Ιανουάριος 2019, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2019, 12:56

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Χωρίς προηγούμενο η κινητοποίηση των Ελλήνων!

  • Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Χωρίς προηγούμενο η κινητοποίηση των Ελλήνων!
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Εκατοντάδες λεωφορεία από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να ξεκινήσουν αργά το Σάββατο το βράδυ ή ξημερώματα Κυριακής προκειμένου να φθάσουν εγκαίρως στην Αθήνα, όπου στις 20 Ιανουαρίου, στις 14:00, στο Σύνταγμα, θα γίνει το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία».

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει την κινητοποίηση, εκτιμά πως η παρουσία του κόσμου θα είναι μεγαλειώδης παρά το ότι διοργανώθηκε σε ελάχιστες μέρες.

«Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και τη φωνή μας τη “συμφωνία” που είναι εθνικά επιζήμια για την πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, δηλαδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις σε όλον τον κόσμο.

Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων πλήθος ποντιακών συλλόγων, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής με εκπροσώπηση σε ανώτατο επίπεδο.

«Θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας καλώντας «όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα δυναμικό "παρών" στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας αναμένεται να είναι μεγάλη όχι μόνο στο σημείο που έχει δοθεί το ραντεβού της Κυριακής αλλά και στα Προπύλαια όπου σύμφωνα με ιστοσελίδες αντιεξουσιαστικού περιεχομένου θα πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση στις 13:00.