17 Ιανουάριος 2019, 22:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2019, 22:16

Αρχίζει το Πατρινό Καρναβάλι 2019

  • Καλοκαιρινό καρναβάλι ανήγγειλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης (βίντεο)

Με θέμα «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις» ξεκινά και φέτος το Καρναβάλι της Πάτρας, η τελετή έναρξης του οποίου θα γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου με εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν το βράδυ με μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία Γεωργίου Α’. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί με το μουσικό άρμα και τον Τελάλη που προαναγγέλει την έναρξη των εκδηλώσεων περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πόλης πάνω στο μουσικό άρμα του και τον οποίο θα ενσαρκώσει ο απόφοιτος της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Τάσος Χρυσόπουλος.

Η πομπή των καρναβαλιστών και μελών του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Γνωμοδοτικής Επιτροπής θα ξεκινήσει στις 11:30, με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων και κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας.

Παράλληλα, η ομάδα κρουστών Bloco Swingueira θα ξεσηκώσει το κέντρο της πόλης από τις 12:00μμ, ενώ μία ώρα αργότερα θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα ενωθεί με την πομπή των καρναβαλιστών. Εκεί θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής και με το διαχρονικό έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Επίσης, η Χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη» θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς.

Η τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου Α’ θα ξεκινήσει στις 20:00, ενώ εκεί θα καταλήξει η πομπή του Τελάλη μαζί με την ομάδα κρουστών Bloco Swingueira που θα ξεκινήσει στις 19:00 από την πλατεία Ομονοίας. Στην πλατεία θα βρίσκονται δύο σκηνές που θα ενώνονται με διάδρομο και θα βρίσκονται σε αυτές η Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς» και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης». Στην τελετή θα συμμετάσχουν επίσης η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων και μέλη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης θα ξεκινήσει και το 54ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, ενώ θα ακολουθήσει σόου με πυροτεχνήματα, ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος και συναυλία με την Oulaloum Street Show Band με μαέστρο τον Φιώργο Μπαμπαράκο. Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 βασίζεται σε μια ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρου Τσακίρη, ο οποίος έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια, ενώ οι χορογραφίες είναι του Χρήστου Γιαννόπουλου.