17 Ιανουάριος 2019, 22:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2019, 20:51

ΔΝΤ: Επίσκεψη στην Αθήνα με «καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα»

  • ΔΝΤ: Επίσκεψη στην Αθήνα με «καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα»
    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις

Επίσκεψη του ΔΝΤ στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, ώστε να πραγματοποιήσει την πρώτη διαβούλευση με τις ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο της νέας περιόδου της μεταπρογραμματικής εποπτείας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Επίσης, είπε ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές προοπτικές, τους δημοσιονομικούς κινδύνους, αλλά και την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Περιγράφοντας το πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διαδικασία της μεταπρογραμματικής εποπτείας, ο Τζέρι Ράις ανέφερε πως «δεν υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ που να υποστηρίζει την Ελλάδα. Βρισκόμαστε τώρα στην περίοδο της μεταπρογραμματικής εποπτείας, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις αποστολών αρκετές φορές τον χρόνο, για να διαβουλευθούν με τις (ελληνικές Αρχές) και να βοηθήσουν με την παροχή συμβουλών και υποστήριξης στον τομέα της ανάλυσης. Αλλά δεν υπάρχει καμία οικονομική συνιστώσα σε αυτό».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να προκαταλάβει το περιεχόμενο της τελικής έκθεσης, σημείωσε όμως ότι θα δημοσιευτεί ένα κείμενο συμπερασμάτων στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σχετικά ευρήματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.