17 Ιανουάριος 2019, 21:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2019, 19:40

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Μήνυση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στον Άρειο Πάγο

  • Αγγελής για τη Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία διά του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη «κατά παντός υπευθύνου ο οποίος εμπλέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών προσώπων, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς γίνεται λόγος για δήλωση του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων σε Ελλάδα και Σκόπια, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο Twitter ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος 2 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, στη μήνυση γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος -όπως αναφέρεται- ενώπιον της Βουλής κατήγγειλε την κυβέρνηση για σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Τελικά, η Συνομοσπονδία ζητεί από τις εισαγγελικές Αρχές να διερευνήσουν:
1. Αν ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των Κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος.
2. Αν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί αν ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του Νίκου Κοτζιά για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους.
3. Τυχόν άλλα αδικήματα.

Ο δικηγόρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Στυλιανός Γρηγορίου, σε δήλωσή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Κόντρα στο διεθνές Δίκαιο, το άρθρο 50 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης καθιστά μια τέτοια συνθήκη απολύτως άκυρη. Υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αδίκημα του άρθρου 159 του Ποινικού Κώδικα της δωροδοκίας πολιτικών αξιωματούχων, για να διερευνηθεί αν είναι κατηγορία αληθής ή μη και να ξεδιαλύνει η πολιτική ατμόσφαιρα και κυρίως να ανασχέσουμε την απεμπόληση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού στη Μακεδονία».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παν. Τσιμπούκης.