10 Φεβρουάριος 2014, 11:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Έγραψε ιστορία για την Ελλάδα ο Νίκος Πολυχρονίδης στο Σότσι!

  • Έγραψε ιστορία για την Ελλάδα ο Νίκος Πολυχρονίδης στο Σότσι!

Έγραψε ιστορία για την Ελλάδα ο Νίκος Πολυχρονίδης στο Σότσι. Έγινε ο πρώτος αθλητής της χώρας μας που έλαβε μέρος σε αγώνα άλματος σκι.

Παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε στην προκριματική φάση, ο Νίκος Πολυχρονίδης έγινε ο πρώτος αθλητής της Ελλάδας στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε στο άλμα με σκι, ένα από τα θεαματικότερα αθλήματα του ολυμπιακού προγράμματος.

Ο 24χρονος αθλητής αγωνίστηκε στον προκριματικό του άλματος με σκι από χαμηλό βατήρα, όπου κατετάγη 48ος με 85 βαθμούς, ενώ προσγειώθηκε στα 83,5 μέτρα έχοντας κόντρα άνεμο 0,06 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος.

«Αρκετοί άνθρωποι πλέον στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για το άλμα με σκι. Μακάρι τα πράγματα να αλλάξουν», δήλωσε στο Eurosport ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Καβαλιώτης αθλητής, (γεννημένος στην Βρέμη από Έλληνα πατέρα Ποντιακής καταγωγής και Γερμανίδα μητέρα) δεν είχε πάντως πολλές ελπίδες διάκρισης, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια εγκατάσταση ώστε να προπονηθούν οι αθλητές. Το όνομά του, ωστόσο, γράφτηκε στην ιστορία.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ποντιακής καταγωγής, Νίκος Πολυχρονίδης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες