17 Ιανουάριος 2019, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2019, 17:08

Η ΠΟΕ στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  • Συλλυπητήρια από την ΠΟΕ για τον θάνατο της Ναυσικάς Ιασονίδου-Γκάγκα

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, μέσω ανακοίνωσής της, έκανε γνωστή την παρουσία της στο συλλαλητήριο της Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος. 

«Η κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώνεται με κάθε τρόπο στο ζήτημα της Μακεδονίας, είναι ξεκάθαρη και υπαγορεύει την καθολική άρνηση σε οποιασδήποτε μορφής εκχώρηση ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων» αναφέρεται. 

«Επιθυμούμε επίσης να υπενθυμίσουμε, σε όλους όσους από κακοβουλία ή άγνοια προσπαθούν να διαχωρίσουν τον ελληνικό λαό, με γνώμονα τις εθνοτοπικές καταβολές, πως ο ελληνισμός είναι ενιαίος και πως ως Έλληνες πολίτες εντός της ελληνικής επικράτειας απολαμβάνουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας παρέχει το Σύνταγμα των Ελλήνων. Επομένως η προσπάθεια κάποιων (βλ. τ. υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά) να παρουσιάσουν τους Ποντίους ως κάτι το διαφορετικό ή εν πάσει περιπτώσει ξένο στο ζήτημα της Μακεδονίας, θα έχει την ίδια τύχη με την προσπάθεια εκχώρησης των ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην γείτονα χώρα και θα αποτύχει παταγωδώς» καταλήγει η ανακοίνωση.