17 Ιανουάριος 2019, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2019, 15:42

Το Ποτάμι αποφασίζει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  • Το Ποτάμι αποφασίζει για τη Συμφωνία των Πρεσπών
    Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναμένεται να είναι η απογευματινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιμετωπίζει ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής του καριέρας. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές θα συνεδριάσουν στις 18:00 προκειμένου να αποφασιστεί ποια είναι η στάση του κόμματος ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ζητούμενο είναι το πώς θα υπάρξει «συμβιβασμός» ανάμεσα στη θετική προδιάθεση και στάση απέναντι στη συμφωνία και στην αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

Πάντως, μετά τη σημερινή συνεδρίαση είναι πιθανό να ενισχυθούν οι φυγόκεντρες τάσεις από το Ποτάμι. Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 10,4 ο Γρηγόρης Ψαριανός έστειλε τελεσίγραφο ότι θα αποχωρήσει εάν παρθεί η απόφαση υπερψήφισης της συμφωνίας. «Μπορεί η κυβέρνηση να πει τώρα ότι είναι νύχτα. Έχει 151 να στηρίξει, εμένα δεν με χρειάζεται. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αντιπολίτευση. Δεν θα κάνουμε τα ρεπό των διαφωνούντων. Θα γίνω εγώ ρεπατζής του Ζουράρι ή του Παπαχριστόπουλου;», αναρωτήθηκε. Στην παρόμοια γραμμή αποχώρησης κινείται και ο Γιώργος Αμυράς.

Από την άλλη ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς, που τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, χαρακτήρισε θετικές τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη ρηματική διακοίνωση από τα Σκόπια. Σε εκείνους που λένε «ναι» αλλά δεν θέλουν να φανεί ότι στηρίζουν την κυβέρνηση ανήκουν ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως φάνηκε και από την ομιλία του στη Βουλή, και ο Σπύρος Λυκούδης. Τη Συμφωνία των Πρεσπών φέρονται να στηρίζουν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος.