17 Ιανουάριος 2019, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2019, 22:49

Ο Στρατός ζητά από το Σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης να αποχωρήσει από το κτήριο που του παραχώρησε

  • Ο Στρατός ζητά από το Σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης να αποχωρήσει από το κτήριο που του παραχώρησε
    (Φωτ.: xronos.gr)

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης σχετικά με τη στέγασή του. Το κτήριο που φιλοξενεί τις δράσεις του είναι ιδιοκτησία του Στρατού, που πλέον θέλει να το εκμεταλλευτεί μισθώνοντάς το.

Το 2007 παραχωρήθηκε το οίκημα στο Σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών, και από τη μεριά του το ΔΣ επένδυσε όλες του τις οικονομίες ώστε να το κάνει κατοικήσιμο. Τώρα ο Στρατός ζητά από το Σύλλογο 19.000€ ως ετήσιο μίσθωμα ή να αποχωρήσει μέχρι τις 28/2.

Το ζήτημα αυτό έχει προβληματίσει τόσο το ΔΣ όσο και τα μέλη του Συλλόγου, που καλούνται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. «Το κτήριο αυτό δεν το διεκδικήσαμε ποτέ και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να το παραχωρήσουμε στο Στρατό για επιχειρησιακούς σκοπούς, θα το δίναμε με κλειστά μάτια. Αλλά δυστυχώς αυτήν τη στιγμή το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, η υπηρεσία που διαχειρίζεται την περιουσία του Στρατού, μας το ζητάει για να το νοικιάσει. Να το νοικιάσει σε ποιον; Μας ζητάει 19.000 μίσθωμα ετησίως και σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν αποδεχτούμε, το τελευταίο έγγραφο αναφέρει ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να αποχωρήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Φαρασόπουλος στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου.


Ο πρόεδρος Χ. Φαρασόπουλος στην κάμερα του inkomotini.news

Ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει πολλά χρήματα ώστε να επισκευάσει και να συντηρήσει το εγκαταλελειμμένο κτήριο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος έχουν αλλαχθεί παράθυρα, σκεπή, πατώματα, ταβάνια και πολλά άλλα.

Η διοίκηση του σωματείου συνεχίζει τις επαφές προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, καθώς η διορία που έδωσε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, φτάνει στο τέλος της.

  • Με πληροφορίες από το xronos.gr.