16 Ιανουάριος 2019, 22:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2019, 22:48

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

  • Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Brexit
    Εικόνα από συνεδρίαση Ολομέλειας της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πλέον υπάρχει νέα κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς υπερψήφισαν οι έξι βουλευτές και συνολικά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης 151 βουλευτές. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα έφτασε στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των εσωτερικών αλλαγών στην πΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ρηματική διακοίνωση έφτασε από τα Σκόπια την ώρα που κορυφωνόταν στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι επιδόθηκε η ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι θα του δοθεί όσος χρόνος θέλει για να τη συζητήσουν. Μάλιστα, τον κάλεσε και σε ντιμπέιτ όπως είπε «σε οποιοδήποτε κανάλι, ακόμη και στον ΣΚΑΪ για να σπάσουμε το εμπάργκο, με οποιονδήποτε δημοσιογράφο, ακόμα και με αυτούς που σας γράφουν τα σκονάκια».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς έγκριση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, καθώς περίμενε τη ρηματική διακοίνωση προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό.