16 Ιανουάριος 2019, 22:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2019, 21:47

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς με ειδικό φρουρό στην Κηφισιά

  • Θεσσαλονίκη: Δύο νεαροί συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού και κατοχή εκρηκτικών υλών 2
    (Φωτ. αρχείου: ert.gr)

Ένας Ρομά έχασε τη ζωή του νωρίτερα στην Κηφισιά, έπειτα από καταδίωξη και πυροβολισμούς με ειδικό φρουρό, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο ειδικός φρουρός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, όταν όπως ισχυρίζεται είδε τρεις Ρομά να επιβιβάζουν με το ζόρι σε αυτοκίνητο μία ηλικιωμένη γυναίκα στην οδό Τριπόλεως στην Κηφισιά.

Τότε, όπως υποστηρίζει, τους έκανε σήμα να σταματήσουν, αλλά αυτοί ανέπτυξαν ταχύτητα και εκείνος τους καταδίωξε.

Σε κάποια στιγμή το αυτοκίνητο σταμάτησε στη συμβολή των οδών Δρόσου και Κηφισού και τα άτομα αυτά έβγαλαν έξω τη γυναίκα. Παράλληλα, ένας από τους δράστες βγήκε έξω και συνεπλάκη με τον αστυνομικό, ο οποίος σε κάποια στιγμή πυροβόλησε. Στη συνέχεια, ο ένας Ρομά μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο και οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. Μετά από 45 λεπτά διακομίστηκε ένα άτομο στο «Υγεία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό. Ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για να καταθέσει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Τ.-Δ.Κ.