16 Ιανουάριος 2019, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2019, 08:35

Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των ανέμων

  • Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο την Κυριακή – Πότε θα εξασθενίσουν
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Οι ισχυροί άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν σε διάφορες περιοχές, και οι οποίοι φτάνουν τα 8 ακόμα και τα 9 μποφόρ, προκαλούν για δεύτερη ημέρα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ, πάντως, προβλέπουν εξασθένηση των φαινομένων μέσα στην ημέρα, γι’ αυτό και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ τη γραμμή του Σαρωνικού εξυπηρετούν μόνο τα συμβατικά πλοία. Από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία εκτελούν τα δρομολόγια μέχρι την Άνδρο, ενώ κλειστό παραμένει το λιμάνι του Λαυρίου. Κλειστή παραμένει και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

Το «Εξπρές Πήγασος» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει χθες στις 16:00 από την Καβάλα για Μύρινα, Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο τελικά απέπλευσε στις 22:50 καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι της Καβάλας προσέκρουσε σε μπίντα του προβλήτα. Από τον Πειραιά το «Διαγόρας» για Χίο και Μυτιλήνη απέπλευσε στις 3 τα ξημερώματα, ενώ τα πλοία για Χανιά και Ηράκλειο έφυγαν στις 6 το πρωί.