16 Ιανουάριος 2019, 00:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2019, 23:52

Καλαμαριά: Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά (φωτο)

  • Καλαμαριά: Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά (φωτο)
    Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά φθάνει στον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά

Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας η προσφυγομάνα Καλαμαριά υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης (15/1) την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της εικόνας από τον μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο.

Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά κόμισαν από την ομώνυμη Ιερά Μονή στο Βέρμιο ο μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης.

Επίσης, πολλοί ήταν οι επίσημοι που βρέθηκαν στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά το απόγευμα της Τρίτης. Μεταξύ αυτών, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.ά.

Μετά την υποδοχή άρχισε η Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, ενώ η εικόνα θα παραμείνει στο ναό για προσκύνημα έως και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, οπότε και θα επιστέψει στο Βέρμιο. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της εικόνας έχουν προγραμματιστεί θρησκευτικές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων μπορείτι να δείτε ΕΔΩ.

  • Με πληροφορίες, φωτογραφίες από Life-Events.gr.