16 Ιανουάριος 2019, 00:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2019, 23:53

Κυβερνήτης αμερικανικού υποβρυχίου παύθηκε των καθηκόντων του επειδή συνευρέθηκε με 10 πόρνες

  • Κυβερνήτης αμερικανικού υποβρυχίου παύθηκε των καθηκόντων του επειδή συνευρέθηκε με 10 πόρνες
    Το υποβρύχιο USS Bremerton (φωτ.: US Pacific Fleet / Steven Khor / Flickr)

Ο διοικητής του αμερικανικού υποβρυχίου «Bremerton» Τράβις Ζέτελ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του τον περασμένο Αύγουστο, όταν μετά από σχετική έρευνα που διεξήγαγε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε με δέκα ιερόδουλες, ενώ το πλοίο είχε δέσει στον Κόλπο Σούμπικ στις Φιλιππίνες. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη λίγους μήνες νωρίτερα (τον Μάρτιο του 2018). Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, ο… υπερδραστήριος κυβερνήτης είχε προσχεδιάσει την ερωτική επαφή του με τις δέκα γυναίκες, καθώς είχε προπληρώσει τις υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, αρκετές ώρες πριν το USS Bremerton πιάσει στο λιμάνι του Σούμπικ.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται όταν Αμερικανοί πράκτορες του NCIS μίλησαν με έναν πληροφοριοδότη στη γραμμή άμεσης βοήθειας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ο πλοίαρχος Ζέτελ είχε πει σε αυτόν και σε έναν άλλο ναύτη του υποβρυχίου πως «έκλεισε» δέκα κοπέλες για να έρθουν στο ξενοδοχείο. Ο ίδιος πληροφοριοδότης είπε ότι αργότερα είδε πράγματι τον κυβερνήτη να είναι μαζί με δέκα θηλυκά, «προκλητικά» ντυμένα, έξω από την μπροστινή πόρτα του ξενοδοχείου.  

Η έρευνα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ ξεκίνησε το Μάιο, περίπου ένα μήνα αφότου το υποβρύχιο είχε φτάσει στην πόλη Μπρέμερτον της Ουάσινγκτον για παροπλισμό. Ο Ζέτελ βρέθηκε ενώπιον πρακτόρων του NCIS που του παρουσίασαν στοιχεία και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πλήρωσε για «γυναικεία συντροφιά». Ακολούθησε η αυστηρή επίπληξη και η απαλλαγή από τα καθήκοντά του, καθώς οι κανονισμοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί στο ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετατέθηκε σε διοικητικό πόστο, γεγονός διόλου τιμητικό για έναν «μάχιμο» αξιωματικό όπως ήταν ο ίδιος. Όσον αφορά το υποβρύχιο (κλάσης «Λος Άντζελες»), παροπλίστηκε μετά από 37 χρόνια υπηρεσιών στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό (ήταν το παλαιότερο υποβρύχιο εν ενεργεία των ΗΠΑ).