15 Ιανουάριος 2019, 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2019, 21:20

Ποινική δίωξη στον 63χρονο για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

  • Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη 3
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της κυβέρνησης και της Βουλής ασκήθηκε σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και σε ανεξάρτητους βουλευτές. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παρότρυνε και άλλους πολίτες να κάνουν το ίδιο ώστε να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κατηγορούμενος, που εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για την Πέμπτη, παραδέχτηκε ότι έστειλε SMS στην Κατερίνα Παπακώστα.

«Με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών», φέρεται να είπε. Μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε άλλο απειλητικό μήνυμα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας ότι η ίδια τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι έλαβε και μια φωτογραφία που δείχνει λιωμένα κεφάλια γυναικών.

Η σύλληψη του 63χρονου έγινε λίγες ημέρες μετά την εντολή που έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση ήταν διάφορα δημοσιεύματα, και ζητούμενο είναι να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων. Την έρευνα διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, η οποία συνέλαβε τον αποστολέα του SMS στην Κατερίνα Παπακώστα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 63χρονος είναι πρώην ναυτικός, ο οποίος εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, κατά δήλωσή του, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.