15 Ιανουάριος 2019, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2019, 16:54

Παραπέμπεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη τη 19η Μαΐου

  • Παραπέμπεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη τη 19η Μαΐου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και ακόμα έντεκα άτομα, για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τη 19η Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.

Το σχετικό βούλευμα αναφέρει πως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπεται σε δίκη για προτροπή σε διάπραξη πλημμεληματικής πράξης.

Οι υπόλοιποι έντεκα παραπέμπονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, λόγω και έργω εξύβρισης, καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όταν έγινε το επεισόδιο, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε πει πως «άκουσα με τα αυτιά μου τον Ψωμιάδη να με βρίζει μπροστά στον κόσμο και να παρακινεί να μην πω, να με δείρουν, να με διώξουν. Ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν. Ο Ψωμιάδης, ας πούμε, δεν με χτύπησε. Ο Ψωμιάδης, όμως, ήταν απέναντί μου και σήκωνε τα χέρια και φώναζε. Αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία; Τι είναι;» διερωτήθηκε.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αρνείται την κατηγορία λέγοντας ότι εξέφρασε πολιτική θέση και πως όταν έκανε τις δηλώσεις η επίθεση γινόταν ταυτόχρονα και πως δεν έχει σχέση με αυτή. Για την υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί τρία άτομα που είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.