15 Ιανουάριος 2019, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2019, 11:18

Live η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

  • ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αλλαγή ποινών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Στην Ολομέλεια της Βουλής στρέφεται πλέον το πολιτικό ενδιαφέρον, μιας και το μεσημέρι ξεκινά η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η διαδικασία επρόκειτο να αρχίσει στις 10:00, ωστόσο η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει δίωρη καθυστέρηση.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης, και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει τις 151 ψήφους που απαιτούνται.

«Ναι» αναμένεται να ψηφίσουν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που παραμένουν στους ΑΝΕΛ, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης που χθες διαγράφηκαν με απόφαση του Πάνου Καμμένου, ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και η ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα.

Η συζήτηση, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα διεξαχθεί σε τέσσερις κύκλους. Πρώτος το λόγο θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια στο βήμα θα ανέβουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Κατόπιν το λόγο θα πάρουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις της ΝΔ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα.

Εφόσον η κυβέρνηση πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης τότε αναμένεται να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ίσως και εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Δείτε live τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: