14 Ιανουάριος 2019, 22:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2019, 22:16

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Σκηνοθετημένο το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (βίντεο)

  • Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ. αρχείου: Νέα Δημοκρατία / Flickr)

«Μύδρους» κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το χαρακτήρισε ως «στημένη θεατρική παράσταση. Σημείωσε ότι δεν πιστεύει τους λόγους που ανέφεραν οι ΑΝΕΛ για την απομάκρυνσή τους από το κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας λόγο για μια «στημένη  υπόθεση, ένα συνενοημένο διαζύγιο».

Σχολιάζοντας την στάση βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, οι οποίοι δήλωσαν ή εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συννενόηση για όσα συνέβησαν, δεν υπάρχει μια νέα αρχή αλλά μια λύση για να βολευτούν και οι δύο, ώστε ο κ. Καμμένος να μην ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά να μείνει στην Βουλή ως αρχηγός κόμματος». Πρόσθεσε ότι «δανείζει βουλευτές του στον κ. Τσίπρα για να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή».

Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές που σκέπτονται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης να αναλογιστούν τι θα σημάνει αυτό, καθώς θα οδηγήσει στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Θεωρώ πιθανό ο κ. Τσίπρας να επιτύχει να συγκεντρώσει 151 ψήφους που χρειάζονται για να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, όμως δεν θα έχει την εμπιστοσύνη του λαού», υπογράμμισε και ζήτησε για μια ακόμη φορά να γίνουν εκλογές «εδώ και τώρα», λέγοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του προωθούν ένα διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας.

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών, είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε θα γίνουν, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των Ευρωκλογών», ενώ χαρακτήρισε το 2019 ως «έτος πολιτικής αλλαγής». Επανέλαβε επίσης ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι αν προηγηθούν εκλογές και το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, τότε δεν πρόκειται να κυρώσει την Συμφωνία.


Ολόκληρη η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου τι θα πράξει εάν κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών και αργότερα εκείνος αναλάβει την εξουσία της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι εφόσον περάσει η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή αυτό θα σημάνει ότι τα Σκόπια αυτομάτως θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, «όχι όμως και στην ΕΕ με ό,τι αυτό σημαίνει. Εγώ δεν θα πω ποτέ "υποδέχομαι τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στην Ελλάδα", θα έχει μακρύ δρόμο η FYROΜ για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τόνισε δε ότι εάν δεν περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα εκκινήσει από την αρχή η νομική διαδικασία με την γειτονική χώρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι επιμένει στην άποψή του ότι υπήρξε «συνάρτηση» της ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων με την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι προφανώς δεν θα περίμενε κάποιος να παραδεχθεί κάτι τέτοιο δημοσίως η καγκελάριος της Γερμανίας.

  • Πηγή: ant1news.gr.