14 Ιανουάριος 2019, 12:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2019, 12:22

Ο Καμμένος διέγραψε Κόκκαλη και Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ

  • Ο Καμμένος διέγραψε Κόκκαλη και Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρώτα ήρθε το… tweet για τη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ και μία ώρα αργότερα, μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι και εκείνος θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Πάνος Καμμένος έκανε τη δεύτερη διαγραφή, και πάλι μέσω Twitter. «Ο Βασίλης Κόκκαλης, παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο στο εθνικό θέμα από την Κίνα, αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων», έγραψε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο υφυπουργός στη γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση πρέπει να έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της.

«Σε όλη αυτή την πορεία μου, αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μια κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε καμία άλλη τα προηγούμενα χρόνια», προσθέτει.

Απαντώντας στα «καρφιά» του Πάνου Καμμένου σχετικά με το ταξίδι του στην Κίνα, ο Βασίλης Κόκκαλης αναφέρει ότι βρίσκεται στην Ασία σε προγραμματισμένη μικτή κυβερνητική αποστολή, και προσθέτει: «Ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία».

Σε οριακό σημείο η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Μετά τις δύο διαγραφές η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αριθμεί πέντε βουλευτές, τον ελάχιστο δηλαδή απαιτούμενο αριθμό για την παρουσία του κόμματος στη Βουλή. Απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece, ο Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές.

Ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι αυτό του Γιώργου Λαζαρίδη που ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ λόγω της διαφωνίας του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εάν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει, αυτή πάει στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός ΑΝΕΛ και έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.