14 Ιανουάριος 2019, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2019, 08:05

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα από τους εκπαιδευτικούς

  • Νέες κινητοποιήσεις σήμερα από τους εκπαιδευτικούς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις εναντίον του νέου συστήματος προσλήψεων και διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση. Η ΔΟΕ (δάσκαλοι Δημοτικών) θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ (καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων) θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Στις 3 το μεσημέρι, οι δύο ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς «σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας για σήμερα από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στη Βουλή με κεντρικά αιτήματα:

  • Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αυτοδιοίκηση και σε όλες τις κοινωνικές δομές.