13 Ιανουάριος 2019, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2019, 14:42

Καμμένος: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

  • Καμμένος: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας

«Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο Πάνος Καμμένος και διευκρίνισε ότι «γι' αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση».

Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». Επίσης, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ», είπε χωρίς ωστόσο να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Οι ΑΝΕΛ δεν μετριούνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών», συνέχισε. «Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Κοτζιά, λέγοντας ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία».