13 Ιανουάριος 2019, 13:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2019, 16:37

Νέος υπουργός Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

  • Αποστολάκης: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές λόγω της έντασης με την Τουρκία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου και την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πήρε αυτήν την απόφαση επειδή δεν θέλει ούτε για ένα λεπτό να θέσει σε κίνδυνο έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, εκείνον της εθνικής άμυνας της χώρας, τη συνέχεια και την πορεία που έχει χαραχτεί.

Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ μίλησε με θετικά λόγια για τον διάδοχό του, κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερη χαρά που τη θέση αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ».

Είπε επίσης ότι είχε την τιμή να συνεργάζεται μαζί του εδώ και τέσσερα χρόνια, συμπληρώνοντας ότι η επιλογή του δείχνει την ενότητα που πρέπει να υπάρχει στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ορκίστηκε αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ η θητεία του ανανεώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957, εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976, παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και έχει αποφοιτήσει από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου, το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), καθώς επίσης από το Advanced Mine Warfare School στο Βέλγιο και Amphibious Warfare School στις ΗΠΑ.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες και έχει τιμηθεί με μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις.