13 Ιανουάριος 2019, 11:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2019, 11:53

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

  • Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση
    Ο Πάνος Καμμένος καθώς εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τονίζοντας ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν του επιτρέπει να μην θυσιάσει την καρέκλα, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία τους, που κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια, χωρίς να αποκαλύψει αν άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό, κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επετεύχθη», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί, δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις στη συνέντευξη Τύπου σε λίγο», πρόσθεσε. «Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση».

Προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος πήγε να μεταλάβει στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ ξεκίνησε τη μέρα του ανεβάζοντας στο Twitter ένα παλιό βίντεο που δείχνει την έπαρση της σημαίας στο Φυλάκιο Γράμμου.