12 Ιανουάριος 2019, 23:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2019, 23:26

Ο Οτζαλάν συναντήθηκε με τον αδελφό του στη φυλακή

  • Ο Οτζαλάν ζητά να σταματήσουν την απεργία πείνας Κούρδοι κρατούμενοι και βουλευτές
    (Φωτ.: EPA / Romano Siciliani)

Ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν έλαβε άδεια να συναντηθεί σήμερα (12/1) με τον αδελφό του στο νησί-φυλακή Ιμραλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από απεργία πείνας για τις συνθήκες κράτησής του από φυλακισμένη βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Ο Οτζαλάν συνάντησε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια τον αδελφό του Μεμέτ, ανακοίνωσε στο Twitter η Περβίν Μπολντάν, συμπροεδρεύουσα του HDP. Ο ιστορικός ηγέτης του PKK βρίσκεται «σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε η ίδια.

Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τον βουλευτή ανιψιό του Οτζαλάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο θείος του παραμένει σε απομόνωση στη φυλακή του Ιμραλί. «Ως οικογένεια ζητούμε ο Οτζαλάν να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους άλλους κρατούμενους...έχει το δικαίωμα να συναντά την οικογένειά του κάθε εβδομάδα», είπε.

Η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν, που κρατείται από τον Ιανούαριο 2018, άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή στις 8 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησης του Οτζαλάν. Η Γκιουβέν συνελήφθη επειδή κατήγγειλε την τουρκική επίθεση κατά του θύλακα του Αφρίν στην βόρεια Συρία, που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.