12 Ιανουάριος 2019, 22:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2019, 22:28

Εισβολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ προκάλεσε διακοπή δελτίου ειδήσεων (βίντεο)

  • Εισβολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ προκάλεσε διακοπή δελτίου ειδήσεων (βίντεο)

Διεκόπη αιφνίδια απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 μετά από εισβολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, περίπου 30 διαδηλωτές οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο φέρνει νέο σύστημα διορισμού και ευρείες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, μπήκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και έκαναν την παρέμβασή τους στον «αέρα».

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η παρουσίαση του δελτίου, άρχισαν να ακούγονται δυνατά χτυπήματα στην πόρτα και η παρουσιάστρια του δελτίου Αντριάνα Παρασκευοπούλου διέκοψε τη ροή των ειδήσεων και πήγε εκτάκτως για διαφημίσεις. Η μετάδοση του δελτίου συνεχίστηκε μετά από περίπου 30άλεπτη διακοπή με παρέμβαση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι παρουσίασαν τα αιτήματά τους.

Δείτε παρακάτω πλάνα από την «έφοδο» των διαδηλωτών:

Θυμίζουμε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ έχουν απευθύνει κάλεσμα για «δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου», κηρύσσοντας 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, όπου θα υπάρξει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή.