12 Ιανουάριος 2019, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2019, 20:37

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Πάνος Καμμένος μετά το ραντεβού της Κυριακής με τον Αλέξη Τσίπρα

  • Ανοίγει τα χαρτιά του ο Πάνος Καμμένος μετά το ραντεβού της Κυριακής με τον Αλέξη Τσίπρα
    Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ιανουάριο του 2017 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ανοίγει τα χαρτιά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει το πρωί της Κυριακής (13/1) με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, ο Π. Καμμένος θα δώσει τη συνέντευξη Τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (Royal Olympic).

Νωρίς το απόγευμα, είχε γίνει γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ θα ξεκαθαρίσουν οι όροι του «διαζυγίου» των δύο κυβερνητικών εταίρων. Λέγεται ότι ο Π. Καμμένος θα ζητήσει από τον Αλ. Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τα στελέχη του κόμματός του στον επόμενο ανασχηματισμό. Εφόσον το αποδεχθεί ο πρωθυπουργός, τότε θα κλείσει με αυτόν τον τρόπο ο κύκλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εάν όμως ο Αλ. Τσίπρας διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους «αντάρτες» των ΑΝΕΛ, τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με ασφάλεια πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Πάντως, το κόμμα του Π. Καμμένου ενδέχεται να συνεχίσει να στηρίζει κυβερνητικές προτάσεις στις επόμενες ψηφοφορίες, εκτός φυσικά από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.