9 Φεβρουάριος 2014, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Πανελλήνια ρεκόρ από Ζαπουνίδου και Φιλιππίδη

  • Στον τελικό της Μόσχας ο Κώστας Φιλιππίδης

Πανελλήνια ρεκόρ από Ζαπουνίδου και Φιλιππίδη

Οι Λούης Τσάτουμας στο άλμα εις μήκος και η Δέσποινα Ζαπουνίδου στα 3.000 μ. βάδην πέτυχαν Πανελλήνια ρεκόρ κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παράλληλα, ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ ξεπέρασε τα 5,77μ. με την δεύτερη προσπάθεια που επιχείρησε και πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

«Ήταν ένας καλός αγώνας, όμως, σήμερα θα μπορούσα να είχα κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ και να ικανοποιήσω και τους φιλάθλους που ήρθαν στο στάδιο. Οι δύο προσπάθειες στα 5,84 ήταν πολύ καλά. Συνεχίζουμε με τον αγώνα της Ουκρανίας κι έπειτα στην Γερμανία. Γενικώς είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία μου. Εγώ και ο προπονητής μου κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια», είπε ο Φιλιππίδης μετά τον αγώνα.

Ο Λούης Τσάτουμας προσγειώθηκε στα 8.23μ. βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ κατά δύο εκατοστά και δήλωσε: «Είχα χρόνια να πετυχαίνω τόσο υψηλές επιδόσεις συνεχόμενα. Αισθάνομαι καλά και αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι να κάνω προπόνηση. Με τον προπονητή μου θα δούμε αν θα κάνω άλλο αγώνα πριν από το Παγκόσμιο», ανέφερε ο Τσάτουμας.

Από τη μεριά της η Δέσποινα Ζαπουνίδου διένυσε τα 3.000 μ. βάδην σε 12.35.13 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ανήκε στην ίδια με 13.01.73 από το 2013.

Πηγή: