11 Ιανουάριος 2019, 23:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2019, 21:33

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας

  • Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας
    Ο Δημήτρης Σιούφας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γουλιέλμος Αντωνίου)

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την χώρα, την παράταξή μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα.

Άφησε πίσω του σημαντικό έργο σε όλα τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βουλής, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου. Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη και ιδιαίτερα όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του. Εκ μέρους όλης της Νέας Δημοκρατίας, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής δήλωσε: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ το στενό μου φίλο, επί χρόνια πολύτιμο συνεργάτη και ξεχωριστό άνθρωπο Δημήτρη Σιούφα. Υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον, κερδίζοντας το σεβασμό των συναγωνιστών και την εκτίμηση των πολιτικών του αντιπάλων. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».