11 Ιανουάριος 2019, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2019, 11:14

Ντρίπλα Καμμένου: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

  • Ντρίπλα Καμμένου: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Λίγο πριν από την εξ αναβολής συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, αλλά και πριν από το πολυαναμενόμενο ραντεβού στο Μαξίμου που ίσως κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή έκανε μια ντρίπλα που περισσότερο μπέρδεψε παρά ξεκαθάρισε το τοπίο. Κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών σχετικά με την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed Martin, ο υπουργός Άμυνας απαντώντας στην αποχώρηση της ΝΔ είπε ότι δεν είναι ούτε απερχόμενος υπουργός, ούτε τελεί υπό παραίτηση.

Καμμένος: Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση, ούτε η ΝΔ μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι είμαι υπό παραίτηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διά του Κωνσταντίνου Τασούλα δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και ότι θα συζητήσει τα θέματα με τον διάδοχο του νυν υπουργού Άμυνας. «Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ.

Η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής γίνεται παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, γι’ αυτό και ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η στάση της ΝΔ δεν είναι μόνο ντροπή για τη Βουλή και τη δημοκρατία, αλλά και για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα υποστήριξε ότι αν προκύψει από τη συζήτηση υπάρχει η πρόθεση να γίνουν βελτιώσεις στην τροπολογία.

Κατσίκης: Δεδομένο το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ
Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συνεδριάσουν στη 1 το μεσημέρι, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά μετά και την τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος.

Πάντως ο Κώστας Κατσίκης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε ότι το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο, αλλά κράτησε κάποιες επιφυλάξεις σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή στην έγκριση των συνταγματικών αλλαγών στην πΓΔΜ μιας και με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Ζόραν Ζάεφ δεν μπορεί να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία.