9 Φεβρουάριος 2014, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Ενίσχυση των μπλόκων αποφάσισαν οι αγρότες

  • Μπλόκο μέσω Τροχαίας στήνει η κυβέρνηση στους αγρότες

Ενίσχυση των μπλόκων αποφάσισαν οι αγρότες. Μορφή πανελλαδικής κινητοποίησης παίρνει το προγραμματισμένο για την Κυριακή συλλαλητήριο με αφετηρία το μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Αποφασισμένοι οι αγρότες να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τα μπλόκα.

Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (08/02) στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας Λάρισας, εκπροσωπώντας 23 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, επιδιώκουν να πάρει μορφή πανελλαδική κινητοποίησης το κυριακάτικο (09/02) συλλαλητήριο με αφετηρία το μπλόκο της Νίκαιας, και για το λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση του αγώνα και η ενίσχυση των μπλόκων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου ενώ την ερχόμενη Δευτέρα αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.

Για την ίδια μέρα θα επιδιωχθεί να ανοίξουν οι αγρότες τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου. Επίσης στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τις εφορείες.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνάει τα μπλόκα ενδυναμώνονται και πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν πτοούνται από την κυβερνητική τρομοκρατία.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ομάδα αγροτών κατευθύνθηκε προς τα διόδια Μοσχοχωρίου με σκοπό να ανεβάσουν τις μπάρες των διοδίων και να καταλάβουν το οδόστρωμα της ΠΑΘΕ στο συγκεκριμένο ύψος.

Στο σημείο όμως είχαν ήδη παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επέτρεψαν στους αγρότες να προχωρήσουν και έτσι εν τέλει αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ