11 Ιανουάριος 2019, 00:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2019, 00:14

Ρωσία: Το BBC προπαγανδίζει θέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων

  • Ρωσία: Το BBC προπαγανδίζει θέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων

Η ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας (Roskomnadzor) ανακοίνωσε ότι εντόπισε στις ιστοσελίδες του BBC άρθρα που προπαγανδίζουν ιδεολογικές θέσεις διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση της, η ρωσική ρυθμιστική Αρχή επισημαίνει ότι ελέγχει διαρκώς το περιεχόμενο των ιστοσελίδων του βρετανικού δικτύου και της ρωσικής του ιστοσελίδας, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι απαιτήσεις της ρωσικής νομοθεσίας.

«Αυτή τη στιγμή εντοπίστηκαν δημοσιεύματα που μεταδίδουν ιδεολογικές θέσεις διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων (σ.σ. φράσεις του τρομοκράτη Αλ Μπαγκντάντι, αρχηγού του «Ισλαμικού Κράτους»). Εξετάζονται αν τα εν λόγω δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στις διατάξεις της ρωσικής νομοθεσίας κατά του εξτρεμισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκτός των άλλων, η ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από 14 έως 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει ελέγχους που αφορούν την εταιρεία British Television, η οποία μεταδίδει στη Ρωσία το σήμα του τηλεοπτικού δικτύου BBC World News, για να διαπιστώσει αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που ισχύουν στον τομέα των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Η Roskomnadzor είχε ανακοινώσει στις 21 Δεκεμβρίου ότι θα αρχίσει να ελέγχει τις ιστοσελίδες του BBC και το τηλεοπτικό κανάλι BBC World News, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρεί τη ρωσική νομοθεσία, και αυτό εξαιτίας του ότι η βρετανική ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom είχε ανακοινώσει ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT (Russia Today) είχε παραβιάσει τους κανονισμούς μετάδοσης στην επικράτεια της Βρετανίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.