10 Ιανουάριος 2019, 22:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2019, 22:11

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας
    Παγκάκι καλυμμένο με χιόνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, προκειμένου όπως είπαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Ο διευθυντής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το αίτημα υποβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που διήρκησαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει διάρκεια για έναν μήνα, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως επισήμανε ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε σχετικό αίτημα για να καλύψει χρηματοδοτικά κενά που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας (π.χ. η ενοικίαση μηχανημάτων) και για την αποκατάσταση των ζημιών που προξενήθηκαν.

Επιπλέον, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης διευκολύνει τον δήμο στις διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει ενόψει του υπόλοιπου χειμώνα, όπως η προμήθεια αλατιού. Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, σήμερα ξεπεράστηκαν σχεδόν σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.