10 Ιανουάριος 2019, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2019, 20:21

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ταινίες για παιδιά αύριο το πρωί στο «Ολύμπιον»

  • Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ταινίες για παιδιά αύριο το πρωί στο «Ολύμπιον»

«Ο χιονιάς κλείνει τα σχολεία, εμείς ανοίγουμε το σινεμά»! Αυτό «δηλώνει» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που δεν λειτουργεί μόνο στις ετήσιες διοργανώσεις του Νοεμβρίου και του Μαρτίου, αλλά ολόκληρο τον χρόνο.

Έτσι, αύριο που τα σχολεία της πόλης θα είναι κλειστά λόγω του χιονιά, το Φεστιβάλ ανοίγει τις αίθουσες της ιστορικής έδρας του στο κέντρο της πόλης, στο «Ολύμπιον» της Πλατείας Αριστοτέλους, και προβάλλει ταινίες με ελεύθερη είσοδο.

Στο αναπάντεχο πρωινό «Kids Love Cinema» οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί με την προβολή πέντε ελληνικών ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, σε συνεργασία με την ASIFA Hellas (Ένωση Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων) και θα συνεχιστούν στις 12:30, με το animation φιλμ «Εγώ, ο Κολοκυθάκης» του Κλοντ Μπαράς, που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Οι πέντε ελληνικές ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους είναι: «Τζιτζίκι και Μυρμήγκι» του Αλέκου Παπαδάτου, «Πανδώρα και Πλάτωνας: Ο θησαυρός των πειρατών» των Νίκου Βεργίτση και Γιώργου Νικολούλια, «Μαρίζα» του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη και «Οι φίλοι μου τα διαστημάκια» του Δημήτρη Πατρίκιου.

Οι προβολές θα γίνουν στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.