10 Ιανουάριος 2019, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2019, 10:51

Θεσσαλονίκη: Πυκνή ομίχλη καλύπτει την πόλη και δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις

  • Θεσσαλονίκη: Πυκνή ομίχλη καλύπτει την πόλη και δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις
    Τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη απολαμβάνουν αυτές τις μέρες μικροί και μεγάλοι, παρά τα προβλήματα στις μετακινήσεις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Μετά τη σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται, από σήμερα το πρωί, αντιμέτωποι με την πυκνή ομίχλη που έχει σκεπάσει περιοχές πολεοδομικού συγκροτήματός της και επηρεάζει και τη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Αν και προς το παρόν, οι προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο πραγματοποιούνται κανονικά, νωρίτερα, η χαμηλή νέφωση δεν επέτρεψε την προσγείωση δύο πρωινών πτήσεων από την Αθήνα.

Η περιορισμένη ορατότητα είναι και η αιτία καραμπόλας τεσσάρων οχημάτων που έγινε νωρίτερα στη δυτική είσοδο της πόλης, κοντά στα ΚΤΕΛ «Μακεδονίας», ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Στο μεταξύ η χιονόπτωση σε συνδυασμό με τον παγετό κρατούν κλειστούς κάποιους επαρχιακούς δρόμους, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις επαρχιακές οδούς Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, Προχώματος-Αγιονερίου, Ξηροχωρίου - Νέας Φιλαδέλφειας και Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου.

Κυκλοφορούν λεωφορεία στο κέντρο της πόλης
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα περισσότερα περιφερειακά, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, στις οποίες η χθεσινή χιονόπτωση προκάλεσε επιπλέον προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Συγκεκριμένα, στη γραμμή 69 τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούν τα Πάλιουρα- Ντουράκι, στη γραμμή 85 δεν εκτελούνται δρομολόγια προς Ευαγγελίστρια, στην 86 τα αστικά δεν εξυπηρετούν το Αρδαμέρι και στην 87 δεν πραγματοποιούν δρομολόγια προς Λιβάδι, Μονοπήγαδο και Άγιο Αντώνιο.

Κλειστά όλα τα σχολεία
Την ίδια ώρα, δεν χτύπησε το πρωί το κουδούνι στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε χθες η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα δικαστήρια της πόλης (θα δικαστούν όμως κανονικά οι υποθέσεις στα Κακουργιοδικεία που έχουν μεταγωγές κρατουμένων).

Κλειστό θα μείνει και σήμερα το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ, αντίθετα, κανονικά λειτουργούν οι υπηρεσίες του ΑΠΘ και διεξάγονται όσα μαθήματα είναι προγραμματισμένα μετά τις 11:00 (αναβλήθηκαν και θα αναπληρωθούν αυτά μεταξύ 09:00-11:00, λόγω δυσκολιών στη μετακίνηση των φοιτητών).