9 Ιανουάριος 2019, 23:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2019, 03:07

Μυτιλήνη: Συναγερμός από ύποπτο φάκελο με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

  • Μυτιλήνη: Συναγερμός από ύποπτο φάκελο με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    Φωτ.: aegean.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Μυτιλήνης από ύποπτο φάκελο με αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, που παράλληλα προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του. Το κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς Μυτιλήνης έχει αποκλειστεί και φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

Ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα μεταβεί άμεσα στη Μυτιλήνη από την Αθήνα, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

Τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ' οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και είναι πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και ο αστυνομικός που μετέβη και έπιασε τον φάκελο.

Όπως έγινε γνωστό είναι όλοι καλά στην υγεία τους, τα συμπτώματα δε ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου που είχαν αναφερθεί από κάποιους, έχουν υποχωρήσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρύτανη του πανεπιστημίου, η οποία εκείνη τη στιγμή απουσίαζε, ενώ όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.

Την Πέμπτη το κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν θα λειτουργήσει.

Πριν λίγο, με ανακοίνωση της η πρύτανις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στον Λόφο του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίριά του μέχρι νεωτέρας».