9 Ιανουάριος 2019, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2019, 16:19

ΠΓΔΜ: Διακόπηκε η συζήτηση στη Βουλή για την τροποποίηση του συντάγματος

  • Την εξεύρεση «Μακεδονο-ελληνικής λύσης» χαιρετίζει η πΓΔΜ
    Άποψη του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ (φωτ.: sobranie.mk)

Μόλις λίγα λεπτά διήρκεσε η συζήτηση που ξεκίνησε το πρωί, στην Ολομέλεια της σκοπιανής Βουλής, σχετικά με την τροποποίηση του συντάγματος της χώρας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψαν Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση διακόπηκε λόγω της παραίτησης που υπέβαλε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης - SDSM για να αναλάβει θέση διευθυντή σε δημόσια επιχείρηση.

Ο αντικαταστάτης του θα χρειαστεί λίγες ώρες μέχρι να οριστεί και έτσι η συζήτηση προγραμματίστηκε για τις 16:00 τοπική ώρα, δηλαδή 17:00 ώρα Ελλάδας.

Κυβερνητικές πηγές της πΓΔΜ ανέφεραν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η συζήτηση και η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας και του σχετικού εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και πρόσθεσαν πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να εξασφαλίζει στη Βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) για τα δύο παραπάνω θέματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Φραγκόπουλος.