9 Ιανουάριος 2019, 12:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2019, 11:53

Συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ με απουσίες, νέο σήμα και τηλεοπτικό σποτ

  • Οι ΑΝΕΛ δεν κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές 2019 – Δήλωση Πάνου Καμμένου (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Αποφασισμένος να βάλει σε… τάξη την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ φέρεται να είναι ο Πάνος Καμμένος κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση που ίσως κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης. Ο πρόεδρος του κόμματος, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, θα ζητήσει από τους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την Παρασκευή είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου στο Μαξίμου.

Από τη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ θα απουσιάσουν η Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο εξωτερικό με την ιδιότητα της υπουργού Τουρισμού, αλλά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Πάτρα. Επίσης, κατά δήλωσή της, θα απουσιάσει η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αλλά και ο Τέρενς Κουίκ που δεν προσκλήθηκε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος επανέλαβε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του, ακόμα και αν του το ζητήσει ο Πάνος Καμμένος, παρά μόνο αν είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση. Σε περίπτωση που υπάρξουν διαγραφές και οι ΑΝΕΛ φτάσουν να αριθμούν κάτω από πέντε βουλευτές, τότε θα διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Πάνος Καμμένος δεν θα έχει τα κοινοβουλευτικά προνόμια του αρχηγούς κόμματος.

Πάντως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις δίνει προεκλογικό ύφος στη σημερινή συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποία θα παρουσιαστούν το νέο σήμα του κόμματος και το τηλεοπτικό σποτ που θα δημοσιοποιηθεί μόλις πάρει την έγκριση.