9 Ιανουάριος 2019, 16:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2019, 14:04

Το ΚΕΜΙΠΟ έκοψε τη βασιλόπιτά του σε εορταστικό κλίμα

  • Το ΚΕΜΙΠΟ έκοψε τη βασιλόπιτά του σε εορταστικό κλίμα
    (Φωτ.: ΚΕΜΙΠΟ)
  • Το ΚΕΜΙΠΟ έκοψε τη βασιλόπιτά του σε εορταστικό κλίμα

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, πολλοί ήταν οι φίλοι και τα μέλη του ΚΕΜΙΠΟ που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Μετά το καλωσόρισμα του αντιπροέδρου Χρήστου Χατζηιωάννου, η παραδοσιακή χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας έψαλε κάλαντα από διάφορες περιοχές.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Λουκάς Χριστοδούλου, που έκανε έναν απολογισμό των δράσεων του Κέντρου τη χρονιά που πέρασε, με προβολή φωτογραφιών και βίντεο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία της πίτας από τον αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Μέντη, εκπρόσωπο του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, και ακολούθησαν ευχές από τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλιαν Αθυμαρίτου, τον επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» Παναγιώτη Μανούρη, τον αντιπρόεδρο της ΟΠΣΕ Γιάννη Τριανταφυλλίδη, τη Χρυσάνθη Αθηνάκη εκ μέρους των συλλόγων της Ν. Ιωνίας, και τη συγγραφέα Ειρήνη Κατσίπη-Σπυριδάκη, η οποία απέσπασε το α΄ βραβείο στον 5ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ενηλίκων για τη συγγραφή δοκιμίου με θέμα «Η Μικρά Ασία μέσα από τη λογοτεχνία».