7 Ιανουάριος 2019, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2019, 13:31

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

  • Δύο άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αστραπιαία κινήθηκε η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτων για την επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ, σήμερα τα ξημερώματα στις 03:30. Συνολικά έγιναν δέκα προσαγωγές ατόμων που εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας, ενώ δύο από τα άτομα κρατήθηκαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι συλληφθέντες δεν είναι «καταγεγραμμένοι» ως μέλη του Ρουβίκωνα.

Ωστόσο πηγές της Ασφάλειας αναφέρουν πως τα δύο άτομα σχετίζονται με την ρίψη χρωμάτων στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούν αποφάσεις για τροχαία παράβαση και άλλα μικροαδικήματα.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ελληνική αστυνομία για τη γρήγορη δράση της και ευχήθηκε καλή χρονιά.

Ρητά καταδίκασε την επίθεση που προκάλεσε υλικές ζημίες, στο προαύλιο της πρεσβείας των ΗΠΑ εξέφρασε με ανακοίνωσή του και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ, «τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή». Παράλληλα επισημαίνει επίσης ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».