5 Ιανουάριος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2019, 08:51

Απεγκλωβίστηκε οικογένεια που είχε παγιδευτεί στα χιόνια στην Πεντέλη

  • Απεγκλωβίστηκε οικογένεια που είχε παγιδευτεί στα χιόνια στην Πεντέλη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με τη βοήθεια της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε μια τετραμελής οικογένεια σε ασφαλές σημείο από την περιοχή του Αγίου Πέτρου της Πεντέλης, όπου είχαν πάει να απολαύσουν το χιόνι, αλλά ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητό τους.

Οι πυροσβέστες παρέλαβαν την μητέρα και τα δύο παιδιά, ενώ ο πατέρας με την προστασία του πυροσβεστικού οχήματος οδήγησε το αυτοκίνητο σε σημείο που θα μπορούσε να κινηθεί με ασφάλεια. Από τις 22:00 το βράδυ εξαιτίας της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι το ύψος του καταστήματος «Πανόραμα».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανάλογη επιχείρηση στήθηκε και για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων στη Νάουσα, στη θέση 3-5 Πηγάδια, ύστερα από ακινητοποίηση του οχήματός τους λόγω χιονόπτωσης. Ακόμη, με τη συνδρομή ερπυστριοφόρου οχήματος από τη 2η ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε η μεταφορά σε ασφαλές σημείο οκτώ ατόμων, όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν ακινητοποιήθηκαν κοντά στο καταφύγιο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Όπως ανακοίνωσε στη 1:40 τα ξημερώματα η «Νέα Οδός», υπάρχει πλήρης ύφεση των καιρικών φαινομένων στους αυτοκινητόδρομους της Αθηνών-Λαμίας, καθώς και στην Ιονία Οδό από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα και στον Ε65 από Δομοκό έως Τρίκαλα. Οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είναι παντού διαθέσιμες χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.