4 Ιανουάριος 2019, 22:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2019, 22:42

Ν. Μανιαδάκης: Δηλώνει έτοιμος να απολογηθεί – Επέστρεψε στο σπίτι του στον Διόνυσο

  • Novartis: Ο Μανιαδάκης μηνύει τους προστατευόμενους μάρτυρες
    Αριστερά ο κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Στο σπίτι του στον Διόνυσο επιστρέφει ο Νίκος Μανιαδάκης με την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την οικοσκευή, που είχε δρομολογηθεί για την Ισπανία, θέλοντας να διαψεύσει το επιχείρημα ότι είναι ύποπτος φυγής. Παράλληλα, ο συνήγορος του καθηγητή Θεόδωρος Μαντάς επισκέφθηκε την ανακρίτρια Διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου που ανέλαβε τη δικογραφία του μετά την ποινική δίωξη εναντίον του, προκειμένου να την ενημερώσει ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε δια του συνηγόρου του ότι είναι απολύτως έτοιμος να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας όποτε κληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, ο Νίκος Μανιαδάκης ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να άρει τα μέτρα προστασίας του την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ενώ φαίνεται ότι προχώρησε στην έκδοση εισιτηρίων για το επικείμενο ταξίδι του στη Μαδρίτη 36 ώρες πριν την πτήση.

Τις τελευταίες μέρες η οικογένεια διέμενε σε φιλικό σπίτι, το οποίο χθες επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και κατέσχεσε όλα τα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας του Νίκου Μανιαδάκη. Πλέον ο ίδιος βρίσκεται υπό συνεχή και στενή παρακολούθηση.

Ο μάρτυρας «Κελέση» δηλώνει άγνοια για τον χρηματισμό πολιτικών
Την ίδια στιγμή, πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας που φέρεται να κατέθεσε ως «Αικατερίνη Κελέση» αρνείται ότι γνωρίζει οτιδήποτε για τον χρηματισμό πολιτικών από τη Novartis, καθώς όπως είπε στο newpost.gr οι πολιτικοί ήταν στον άλλον τομέα ευθύνης άλλου προσώπου.

Το πρόσωπο αυτό είναι ο δεύτερος από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες και όπως είπε αποχώρησε οικειοθελώς από τη Novartis πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα πάντα με το newpost.gr, το πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την υπόθεση και αρνείται οποιαδήποτε επίσημη δήλωση λόγω της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας.