4 Ιανουάριος 2019, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2019, 17:15

Αρπαγή Μαυρίκου: Ο επιχειρηματίας δεν θυμάται πού τον άφησαν ελεύθερο

  • Αρπαγή Μαυρίκου: Ο επιχειρηματίας δεν θυμάται πού τον άφησαν ελεύθερο
    Αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ο 51χρονος επιχειρηματίας στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ασάφειες και ερωτηματικά υπάρχουν στα όσα είπε στους αστυνομικούς ο Νίκος Μαυρίκος μετά την απελευθέρωσή του. Ο επιχειρηματίας, που είχε πέσει θύμα αρπαγής μπροστά από το σπίτι του στον Πειραιά στις 27 Δεκεμβρίου, ειδοποίησε την αστυνομία σχεδόν 24 ώρες μετά την απελευθέρωσή του, καθώς όπως είπε οι δράστες τον άφησαν ελεύθερο την Πέμπτη στη μία το μεσημέρι.

Ωστόσο, όπως είπε δεν γνώριζε πού ακριβώς τον άφησαν ελεύθερο και ότι στη συνέχεια πήρε ένα ταξί που βρήκε μπροστά του και μετά από σχεδόν μία ώρα έφτασε στο σπίτι της μητέρας του, που βρίσκεται κοντά στο δικό του.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας είπε στην αστυνομία ότι δεν την ειδοποίησε αμέσως, επειδή ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτεια που είχε περάσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστές, η εξέταση του επιχειρηματία έγινε σε σπίτι στον Πειραιά, στο οποίο μετέβησαν δύο αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ οι αστυνομικοί διερευνούν δύο βασικά σημεία: Γιατί ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε με την αστυνομία σήμερα, στις 11:10π.μ., και γιατί επιμένει ότι δεν θυμάται το σημείο στο οποίο αφέθηκε ελεύθερος. Το τελευταίο είναι αρκετά σημαντικό για την εξέλιξη των ερευνών, καθώς θα μπορούσαν να προκύψουν πολύτιμα στοιχεία, όπως οπτικό υλικό, πιθανές μαρτυρίες κτλ.

Επίσης, ο Νίκος Μαυρίκος είπε ότι δεν έδωσε χρήματα στους δράστες για την απελευθέρωσή του και πως ούτε εκείνοι του ζήτησαν, αλλά και ότι του είχαν βάλει κουκούλα στο κεφάλι, τον είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και τους είχαν δέσει τα χέρια. Ακόμη, είπε ότι δεν ξέρει ποιοι ήταν και ότι δεν θυμάται τους διαλόγους που πιθανόν έκαναν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έχει κάποια σημάδια και εκδορές στο πρόσωπο, καθώς και ίχνη από δέσιμο στα χέρια του.

Οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει καθόλου με το περιβάλλον του Νίκου Μαυρίκου ή την αστυνομία, γεγονός που γεννά το ερώτημα αν διαπραγματεύτηκε ο ίδιος ο επιχειρηματίας μαζί τους και τι μπορεί να του ζήτησαν με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Για τον λόγο αυτόν, η αστυνομία αρχίζει να ερευνά και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Σημειώνεται επίσης ότι η αστυνομία δεν χαρακτηρίζει την υπόθεση απαγωγή, αλλά αρπαγή.