7 Φεβρουάριος 2014, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Ο Ποντιακής καταγωγής, Νίκος Πολυχρονίδης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

  • Ο Ποντιακής καταγωγής, Νίκος Πολυχρονίδης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελλάδα συμμετέχει για 18η φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κι ο Νίκος Πολυχρονίδης, με καταγωγή από τη Λεκάνη Καβάλας, ο οποίος ανήκει στον ΕΟΣ Δράμας, θα αγωνιστεί στο Άλμα με σκι.

Η αποστολή της χώρας μας αναχώρησε προχθες για τη ρωσική πόλη και ο σκιέρ συμμετέχει σε ένα νέο για την Ελλάδα και την Ε.Ο.Χ. άθλημα, το εντυπωσιακό Άλμα με σκι.

Ο Νίκος Πολυχρονίδης γεννήθηκε από Γερμανίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα με ποντιακή ρίζα και μεγάλωσε στην Γερμανία ως Έλληνας της διασποράς. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 2004 για τη Γερμανία στούς διαγωνισμούς FIS Τζούνιορ, προπονούσε τότε στο SC Oberstdorf και επισκέφθηκε το Skiinternat Oberstdorf, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και σε αγώνες της διεθνής ομοσπονδίας σκι FIS στα top 20 και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2006 στο Κύπελλο FIS.

Τον Φεβρουάριο του 2006 καταφερε να πάει στο Continental Cup. Μετά άρχισε και πάλι στο Κύπελλο FIS και σημείωσε στον πρώτο διαγωνισμό της σεζόν 2007/08 κατάταξη στην πρώτη δεκάδα. Αφού ήταν σε θέση να βελτιώσει, πήρε τον Φεβρουάριο του 2009 και πάλι υποψηφιότητα για διαγωνισμούς Continental Cup στο Pragelato, επιτυγχάνοντας έτσι το πρώτο βάθρο του. Μετά από μια περαιτέρω αύξηση, τελείωσε τη σεζόν 2008/09 στην 68η θέση παγκοσμιος.

Μέχρι την περίοδο 2011/12 ήταν μέλος της Γερμανικής Ομάδας και ομοσπονδίας σκι, επέλεξε να αγωνιστεί από την σεζόν 2012/13 για την Ελλάδα με την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr