7 Φεβρουάριος 2014, 12:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:35

Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους

  • Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Στο κλείσιμο των εθνικών δρόμων προχωρούν σταδιακά οι αγρότες, οι οποίοι έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Βέροιας.

Θυμίζουμε ότι οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδος είχαν απευθύνει τελεσίγραφο έως τις 12 το μεσημέρι στην κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων και άλλων σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το κόστος παραγωγής. "Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, θα κλείσουμε τον δρόμο στον κόμβο της Κουλούρας επ' αόριστον, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβουμε όλοι στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε" ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας).

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται καθοριστικά για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους Θεσσαλούς να έχουν συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών για το προσεχές Σάββατο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες των Σερρών, ενώ ησυχία επικρατεί- προς το παρόν -σε Δράμα, Καβάλα και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα.

Να βγάλουν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό αποφάσισαν το βράδυ και οι αγρότες της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας. Σε κοινή σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα της Ανθήλης οι αγρότες ίδρυσαν την κίνηση συλλόγων Στερεάς Ελλάδας και αποφάσισαν να κινηθούν από κοινού, δυναμικά ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η πρώτη κίνησή τους, τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού και στην συνέχεια θα αποφασίζουν κατά περίπτωση για την μορφή του αγώνα. Το που και το πότε θα είναι το σημείο συνάντησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί ωστόσο η έξοδος στην εθνική είναι βέβαιη, ακόμη και πριν το τέλος της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης, μιλά στο tvstar.gr για την σύσκεψη της Ανθήλης και αναλύει τα αιτήματα των αγροτών.

Πηγή: news.gr - blog.gr