3 Ιανουάριος 2019, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιανουάριος 2019, 16:38

Άδειο το σπίτι του Μανιαδάκη – Επιβεβαιώνεται ότι ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό

  • Άδειο το σπίτι του Μανιαδάκη – Επιβεβαιώνεται ότι ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό
    (Φωτ.: EPA / Georgios Kefalas)

Μηδενικά ήταν τα ευρήματα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη μετά την αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, αναζητώντας στοιχεία για διακίνηση παράνομων χρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των εισαγγελέων και αστυνομικών που μετέβησαν στην οικία του κατηγορούμενου για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis βρέθηκε ενώπιον ενός «άδειου σπιτιού».

Η εξέλιξη αυτή ήταν σχεδόν αναμενόμενη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ πηγές από το Εφετείο τονίζουν πως η άδεια οικία επιβεβαιώνει στις αρμόδιες Αρχές ότι ο καθηγητής ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η δίωξη για παθητική δωροδοκία αφορά ποσό των 120.000 ευρώ που καταλογίζεται πως έλαβε ο Νίκος Μανιαδάκης από την φαρμακοβιομηχανία.Η εισαγγελική έφοδος στην οικία του καθηγητή οργανώθηκε με στόχο να ανευρεθούν και κατασχεθούν στοιχεία για διακίνηση παράνομων αμοιβών.

Πάντως, ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι σε ισχύ η διάταξη των εισαγγελέων για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.